09 jun

Hans van Schagen gaat 1 juli 2015 met pensioen

Hans-van-Schagen_MG_4659-WEB-150px
Hans heeft meer dan 40 jaar gewerkt aan de TU Delft. Hij is al tientallen jaren actief voor de FNV Overheid (voorheen Abvakabo-FNV) bij TU Delft. Je zou hem kunnen omschrijven als een vakbondsman pur sang met een “Rotterdamse hands-on mentaliteit”. Hans was sinds 1999 lid in het Lokaal Overleg namens deze bond. Ook was Hans enkele termijnen OR-lid.

Individuele belangenbehartiging

Hans werkt sinds juni 1997 als individueel belangenbehartiger aan TU Delft (namens de bond) en heeft vele klanten met raad en daad geholpen bij problemen op het werk. Problemen die variëren van het juist invullen van IKA tot een arbeidsconflict, en alles wat daar tussen ligt. Het is zijn kracht dat hij de TU Delft en de medewerkers kent en al in een vroegtijdig stadium goed kan bemiddelen. Hans was heel zichtbaar en benaderbaar omdat hij van maandag tot en met donderdag te vinden was in zijn spreekkamer van de FNV in de faculteit EWI.

FNV Overheid gaat Hans ontzettend missen: zijn persoonlijkheid, zijn collectief geheugen, zijn kennis, betrokkenheid, inzet, enthousiasme en niet te vergeten zijn vriendschap. FNV Overheid wenst Hans, Sonja, hun kinderen, kleinkinderen en verdere familie nog vele mooie en gezonde jaren samen toe.