01 mrt

Praktische informatie actieweek 11 t/m 15 maart

In de week van 11 t/m 15 maart vindt de landelijke actieweek onderwijs plaats. Personeel van onderwijsinstellingen voeren actie zodat de regering in het onderwijs investeert in plaats van (nog meer) bezuinigingen doorvoert. De actieweek wordt op 15 maart afgesloten met een stakingsdag. Het is de bedoeling van de vakbonden en andere aangesloten partijen dat zoveel mogelijk personen naar de manifestatie op het Malieveld in Den Haag gaan.

Informatie en praktische zaken

Je hebt in onze nieuwsbrief en op deze website al diverse berichten over de actieweek kunnen lezen. Het lijkt ons handig om hier snel wat praktische zaken voor je op een rijtje te zetten. Maar wij komen ook naar je toe op 5 maart! Wil je met onze vakbondsfunctionaris of FNV-kaderleden in gesprek over de actieweek of over andere zaken? Of wil je lid worden van de FNV? Dat kan allemaal. Je vindt ons op 5 maart 2019 van 10.00-12.00 uur in onze informatiestand op Freezone A (tussen faculteit IO en het gebouw van O&S).

BEZOEK ONZE STAND

De FNV TU Delft heeft op dinsdag 5 maart 2019 een informatiestand over de landelijke actieweek onderwijs. Je kunt op Freezone A tussen 10.00-12.00 uur bij ons terecht voor meer informatie. Ga met onze medewerkers in gesprek of haal een folder op! Ook hebben we een lekker kopje koffie of thee voor je klaar staan.

LANDELIJKE ACTIEWEEK

In de week van 11 t/m 15 maart vinden er in het land activiteiten plaats. Ludieke bijeenkomsten (11 maart in Groningen en Utrecht), of een inhoudelijk debat van WOinActie (op 14 maart van 11.15-12.15 uur). Het is ons niet bekend of er in Delft nog (spontane) acties plaatsvinden. Maar het zou geweldig zijn als docenten in hun colleges aandacht geven aan de actieweek en de stakingsdag!
Lees meer

MANIFESTATIE MALIEVELD DEN HAAG

Op vrijdag 15 maart vindt om 12.00 uur de aftrap van de landelijke stakingsdag plaats op het Malieveld in Den Haag. De vakbonden hebben dit bij de werkgevers aangekondigd. Ook hebben zij de regering een ultimatum gesteld om dit te voorkomen. De regering heeft hierop geen actie ondernomen. Als je aangesloten bent bij de FNV betekent dit dat je een stakingsoproep zult ontvangen per post. Het College van Bestuur TU Delft heeft op 31 januari 2019 in een overlegvergadering met de Ondernemingsraad zijn passieve steun uitgesproken voor de onderwijsactie. Dus ook als je geen lid bent van een vakbond, kun je op 15 maart in staking gaan.
Lees meer

REIZEN VAN DELFT NAAR DEN HAAG

Als je op 15 maart vanuit Delft naar Den Haag reist (en lid bent van de FNV) dan krijg je € 5 om je te compenseren in de reiskosten. Je moet dan wel jouw stakingsoproep inleveren op het Malieveld. De FNV TU Delft wil iedereen die naar het Malieveld gaat oproepen om gezamenlijk te gaan. We willen om 11.15 uur verzamelen in het station van Delft, naast de informatiebalie van de NS. We kunnen dan rond 11.30 uur naar Den Haag afreizen. De aftrap van de stakingsbijeenkomst vindt plaats om 12.00 uur.
Lees meer
Please Share: