Belangenbehartigers

BLG-vierkantFNV TU Delft is er voor jou… als je ons nodig hebt en om prettig te werken. Deze belofte staat op de homepage van de website. Je kunt bij onze belangenbehartigers (vakbondsconsulenten en vakbondsfunctionaris) terecht voor “hoe-zit-dit-nu-ook-al-weer-vragen” tot aan “Help-ik-heb-een-slechte-beoordeling-gehad-wat-nu-kwesties”.

Wat mag je van onze belangenbehartigers verwachten?

Als je een vraag hebt of hulp nodig hebt, dan mag je van ons betrokkenheid en deskundigheid verwachten. De FNV-vakbondsconsulenten hebben affiniteit hebt met onderwerpen als: arbeidsvoorwaarden, sociale zekerheid en arbeidsverhoudingen. Zij hebben de opleiding tot vakbondsconsulent afgerond en volgen regelmatig bijscholing zodat hun kennis up-to-date blijft. Bij de vakbondsfunctionaris kun je terecht voor algemene vragen. De FNV-belangenbehartigers kunnen in hun werk altijd hulp van de regiobestuurder inschakelen.

Wanneer heb je recht op onze hulp?

Onze leden hebben recht op hulp, of dit nu een adequaat antwoord is op een “hoe-zit-dit-nu-ook-al-weer-vraag” is, of (juridische) bijstand bij een meningsverschil, conflict of geschil. Toch zijn er wel een paar spelregels van toepassing. Zeker bij hulpvragen. De belangrijkste regel is dat je lid moet zijn van FNV Overheid op het moment dat je een hulpverzoek doet. Als je bijvoorbeeld een slechte beoordeling hebt gehad en je hulp wil bij een bezwaar, dan moet je al lid zijn voordat het beoordelingsgesprek plaatsvond. Als je lid geworden bent na je beoordelingsgesprek, dan geeft FNV TU Delft in de regel een eenmalig advies: bijvoorbeeld een doorverwijzing naar een andere instantie. Zie de algemene voorwaarden van FNV Overheid.

Hoe krijg je onze hulp?

Hulp krijgen van FNV TU Delft is simpel. Je neemt contact op (telefonisch of e-mail) met de vakbondsconsulent, dan volgt op korte termijn een uitnodiging voor een intake-gesprek waarbij een dossier aangemaakt wordt. Hoe de hulp er verder uitziet, of welke belangenbehartiger je krijgt is afhankelijk van jouw precieze hulpvraag.

Van wie krijg je hulp?

Wil Schuite

Vacature

https://fnv-tudelft.nl/wp-content/uploads/2017/01/pasfoto_sandra-e1483639755256.jpg

Sandra Koreman

Vakbondsconsulent
Individuele belangenbehartiging
Vakbondsconsulent
Individuele belangenbehartiging
Vakbondsfunctionaris
Algemene vragen
Aanwezig:
Geen vaste dag.
Aanwezig:
Dinsdag en vrijdag (gehele dag)
Contact:
fnv@tudelft.nl
Contact:
sandra.koreman@fnv.tudelft.nl

BLG-vierkant
Naar BLG

LAC-WO vierkant
Naar LAC-WO

Ervaringen van TU-collega’s met onze dienstverlening

Vakkundige en menselijke hulp!

  Toen ik had besloten op eigen verzoek met ontslag te gaan, heb ik meteen de hulp ingeroepen van een FNV-consulent. Als FNV-lid was ik op de hoogte van de mogelijkheid tot vakbondsondersteuning. Het proces van het definitief beëindigen van mijn loopbaan wilde ik op een, voor beide partijen, positieve manier afronden. Dat gunde ik mijzelf na een ruim 40-jaar durende carrière in dezelfde organisatie. En het is helemaal gelukt! Tijdens het onderhandelingsproces heb ik veel steun ondervonden van een professionele en bovenal menselijke FNV-collega. Deze persoonlijke ervaring wil ik graag delen en ik raad iedereen aan om gebruik te maken van de mogelijkheid vakkundig advies en begeleiding te krijgen. Dit is ons aller recht!

Ik ga weer met plezier naar mijn werk

Ik kwam in een lastig parket toen nieuwe leidinggevenden mij slechte en oneerlijke beoordelingen begonnen te geven, als aanloop voor een ontslagprocedure.  (Ik had 32 jaar goede beoordelingen gehad.) Ben je ouder dan 55  jaar? Vaak tel je dan niet meer mee. Dankzij de goede raad van de FNV-vakbondsconsulente én haar bemiddeling, moest men mij een andere job/detachering geven tot aan mijn pensioen. Ik heb het helemaal naar mijn zin!